In the picture

UtrechtOpvallend hoe vaak Utrecht de laatste tijd in de schijnwerpers staat. Nu weer The Guardian die de Domstad aanprijst.
Na Kerst heb ik al de mededeling voorbij zien komen dat Utrecht de mooiste grachtenstad van Europa is. En ook daarvoor van verschillende kanten waaronder de Lonely Planet.
Wat mij betreft terecht, hoewel …
Dat hoewel heeft dan te maken met de timing. Het stationsgebied, toch het hart van de stad, ligt vreselijk overhoop. Het is een grote bouwput. Mede daardoor is er vaak voor het verkeer geen doorkomen aan. Dat doet allemaal niets af aan de schoonheid en historische waarde maar drukt wel een stempel op het toeristisch bezoek.

Overigens vraag ik me af waar die massale belangstelling ineens vandaan komt. Is er een begonnen en kakelen ze nu allemaal elkaar na? Of is het de promotiefilm die tijdens de presentatie van de Tour de France 2015 vertoond werd?
Maakt ook niet uit, Utrecht is altijd een bezoekje waard!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Carel door carel de mari . Bookmark de permalink .

Over carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

Een gedachte over “In the picture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s