Baliekluivers

Het is als bijna iedere dag, drie heren op leeftijd nemen het nieuws van de dag door. De oudedagsvoorziening is te beperkt om een terras te zoeken. De jenever te duur om ‘s middags al aan te beginnen. De brugleuning dient hen tot steun. Dat nieuws van de dag is nogal beperkt, interesse in de landelijke politiek hebben ze niet. Of je nu door de hond of door de kat gebeten wordt! Wereldnieuws ook niet, hooguit iets over een grote ramp die gisteravond op de tv te zien was.  Wat er in hun eigen stad gebeurt is veel belangrijker. De prestaties van de plaatselijke FC, dat soort zaken. Het overlijden van een markante wijkbewoner en dan vooral de doodsoorzaak, ongetwijfeld gelegen in de vermeende bourgondische levensstijl. Of het ongeluk dat de groenteman trof toen een bromfietser onderuit gleed en de voor zijn winkel gestalde fruitvoorraad over de straat rolde. Ze maken er grappen over of zijn diep onder de indruk. Roddel en achterklap is hen niet vreemd.
Ze vertegenwoordigen een traditie, zo lang de stad haar grachtenbruggen heeft, zolang kent ze al dit soort mannen. Ze wisselen individueel van naam, hun aantal is flexibel. Hun vak is baliekluiver.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Carel door carel de mari . Bookmark de permalink .

Over carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s